Verse pastasaus

verse pastasaus

Verse pastasaus

In pakjes / potten saus zitten veel onnodige suikers, vetten en andere toevoegingen. Met onderstaande basis pastasaus weet je wél wat je binnenkrijgt. Ook is ideaal om in te vriezen en bijvoorbeeld later als basis voor een ander pastagerecht of lasagne te gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje (70 gr) geconcentreerde tomatenpuree
  • Half bouillonblokje
  • kruiden voor extra smaak: paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, chilipoeder

Bereiding

Verwarm de olie en fruit de fijngesneden ui met de knoflook aan. Voeg hierna de tomatenpuree toe en laat die kort meefruiten. Voeg het blik tomatenblokjes toe met het bouillonblokje en laat het geheel 5 minuten koken. Na het koken het geheel pureren met een staafmixer. De saus verder op smaak maken met kruiden en eventueel meer bouillon.