Werkwijze Diëtist

Intake bij de diëtist

Bij Diëtist en Leefstijl duurt het eerste consult langer omdat het belangrijk is een goed beeld te hebben van jouw huidige leefstijl en persoonlijke situatie. Onder andere wat je zoal eet, dieetervaringen, eventuele klachten, het beweegpatroon en medische gegevens worden nagevraagd. Deze informatie geeft ons de mogelijkheid om een advies op te stellen dat echt bij jou past en praktisch toepasbaar is.

Vervolgconsulten

In de mogelijke vervolgconsulten zal de diëtist je begeleiden in het uitvoeren van de adviezen. Samen bekijken we waar je tegenaan bent gelopen en wat je nodig hebt om de adviezen vol te houden. Wij zijn gespecialiseerd om in kaart te brengen wat het gedrag erachter is (waarom we iets doen) en welke onderliggende oorzaken hierbij van invloed zijn. Daarnaast kunnen onderwerpen aan de orde komen zoals; eten bij emoties of stress, onregelmatige werktijden, tijdsgebrek, wat te doen op feestjes, of bij het gemis aan praktische vaardigheden.

Het aantal vervolgconsulten verschilt per persoon. Dit wordt met jou afgestemd en tussentijds besproken, zodat je stapsgewijs kunt werken naar doelen waar jij je prettig bij voelt.

Online coaching

Bij Diëtist en Leefstijl bieden wij online begeleiding aan. Iedereen heeft het tegenwoordig druk en de week zit vol met werk/studie, afspraken en andere verplichtingen. Dan is het fijn om online af te kunnen spreken, wat een hoop tijd en moeite scheelt.

Diëtist online

Vragenlijst

Vanaf 2023 zijn alle zorgverleners verplicht een vragenlijst te sturen, waarin je jouw ervaring over Diëtist Zaltbommel kan delen. Na de laatste afspraak ontvang je hiervoor een email van onderzoeksbureau Feeddex.

Contact met Diëtist en Leefstijl

Wilt je graag aan de slag maar twijfel je nog? Bij Diëtist en Leefstijl is het mogelijk  om eerst een vrijblijvend telefonisch gesprek te hebben. Neem hiervoor contact op.