Praktische informatie Diëtist en Leefstijl

Locatie diëtistenpraktijk Zaltbommel

Diëtist en Leefstijl is gevestigd in hetzelfde gebouw als huisartsenpraktijk de Waluwe, aan de Van Heemstraweg West 11 in Zaltbommel. Je vindt ons op de eerste verdieping (er is een lift aanwezig).

Locatie diëtistenpraktijk Gameren

Je vindt ons ook in het Dienstencentrum van Zorgcentrum ’t Slot, aan de Ridderhof 3 in Gameren.

Online begeleiding

Wij helpen je ook online! Door o.a. videobellen begeleiden wij jou terwijl je thuis zit.

Werkdagen

Op maandag(middag), dinsdag, woensdag en vrijdag. Wil je op een ander moment contact opnemen, stuur dan een e-mail, of gebruik het contactformulier.

Huisbezoek

Wanneer je zelf niet in staat bent om naar de praktijk te komen komt de diëtist bij je thuis. Eventuele extra kosten (afhankelijk van de afstand) zullen van te voren worden overlegd.

Vergoedingen

De diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering! Elke zorgverzekeraar vergoedt 3 uur per kalenderjaar. Houdt hierbij wel rekening met het Eigen risico. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt géén Eigen risico. In de Algemene voorwaarden wordt het uitgebreider uitgelegd. Daarnaast is vergoeding van dieetadvisering opgenomen in diverse aanvullende verzekeringen. Het aantal minuten/bedrag verschilt per zorgverzekeraar, hiervoor kan je informeren bij uw zorgverzekeraar.

Ketenzorg / regionale samenwerkingsverbanden

Diëtist en Leefstijl is aangesloten bij de regionale zorggroep Jeroen Bosch Huisartsen. Bij aandoeningen zoals Diabetes, COPD, CVRM is het mogelijk dat de vergoeding wordt geregeld door deze Zorggroep (zogenaamde Ketenzorg). Dit houdt in dat het niét van het eigen risico afgaat! Het is wel verplicht dat de huisarts een verwijzing voor de Ketenzorg voorschrijft. 

Contracten met zorgverzekeraars

Diëtist en Leefstijl heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Per zorgverzekeraar geldt een gecontracteerd tarief wat neerkomt op €17 – €19 per kwartier. Voor het exacte tarief verwijzen we je naar de polis van je verzekeraar. De kosten declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraars, hier heb je geen omkijken naar.

Tarieven Diëtist en Leefstijl

In onderstaand overzicht de kosten die gelden wanneer je:
– Geen aanspraak kan/wilt maken op vergoeding vanuit het basispakket.
– Meer dan 3 uur nodig hebt, en geen aanvullende verzekering hebt met dieetadvisering.

  • Informatiegesprek van 15 minuten: gratis
  • Intake: € 78 (excl. individueel dieetadvies*)
  • Individueel dieetadvies: € 19.50
  • Vervolgconsult kort: € 19,50
  • Vervolgconsult : € 39
  • Online consult : € 19,5- 39
  • Telefonisch consult: € 19,50

* o.a. voor : samenstellen dieet, rapportage verwijzer, opstellen behandelplan, aanvraag drinkvoeding, analyse intake.

Directe toegankelijke diëtist

Diëtist en Leefstijl is Direct toegankelijk. Dit betekent dat je zelf een afspraak kan maken,  zonder eerst met de huisarts/specialist te overleggen. Sommige zorgverzekeraars eisen echter nog wel een verwijsbrief. Vraag dit voor de zekerheid aan je zorgverzekeraar. Ook wanneer er sprake is van een (chronische) ziekte kan het van meerwaarde zijn dat de diëtist hierover informatie ontvangt van je huisarts.

Verhinderd?

Graag zo spoedig mogelijk de afspraak verzetten/annuleren, zodat wij nog een andere cliënt kunnen inplannen. Bij afzeggingen minder dan 24 uur van te voren zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Hiervoor vragen wij je begrip.

Algemene voorwaarden

Klik HIER voor de algemene voorwaarden.

Privacy verklarig

Klik HIER voor de privacy verklaring.
Voor meer informatie over zorgverzekeringen in het algemeen kijk je op: ikregelmijnzorggoed.nl.