Diëtist en Leefstijl

Iedereen is verschillend en hét ideale voedingspatroon, dat het beste is voor ons allemaal, bestaat niet. Daarom staat een persoonlijke aanpak bij mij hoog in het vaandel. Samen met jou stippel ik een weg uit naar een gezond leefpatroon, wat past bij jouw persoonlijke situatie en hulpvraag.

Diëtist Anneke

Mijn naam is Anneke Ruiten-Kreling, werkzaam als diëtist en leefstijlcoach. Met mijn passie voor gezond én lekker eten laat ik graag zien dat een gezond eetpatroon niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zelfs wanneer je vanwege ziekte niet alles meer kan eten. Tijdens de begeleiding kijk ik niet alleen naar wat je wel of niet kan eten. Naar mijn mening gaat het ook om waarom, wanneer en hoe je eet. Daarnaast help ik je om bewust te worden van je eigen valkuilen en geef ik je tools om hier mee om te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat je alles ook op langer termijn en zelfstandig kan volhouden.

Contact Diëtist Anneke

Diëtist Anneke

Waar ik als diëtist voor sta:

Je bent meer dan alleen je lichaamsgewicht!
Je streefgewicht als doel hebben leidt meestal tot frustratie en het jojo-effect. Gebruik het gewicht alleen als hulpmiddel.

Zorg voor jezelf!
Geef je lichaam de brandstof die het nodig heeft. Honger jezelf vooral niet uit, een hongergevoel is echt niet nodig.

Fouten maken mag!
Wanneer je een keer ‘de fout ingaat’ heeft dat niet gelijk te maken met gebrek aan zelfdiscipline. Het is realistisch om te beseffen dat niet gelijk alles goed kan gaan. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat.

Eten is ook genieten!
Stel je voor; maandenlang niets ‘fouts’ eten.. Een gezonde leefstijl volhouden gaat beter wanneer je jezelf af en toe ook wat lekkers gunt. Kies iets wat je echt lekker vind en zorg dat je er dan wel van geniet.

Mindful eten
Hierbij gaat het om het doorbreken van automatische gewoonten/patronen, en om weer aandacht te hebben voor hetgeen je doet.

Ervaring Diëtist Anneke

Als moeder van 3 jonge kinderen weet ik als geen ander dan het soms lastig is om het gezinsleven te combineren met een gezonde leefstijl. Snel én gezond koken, variëren, makkelijke tussendoortjes, en dan ook nog zorgen dat je kids mee-eten.. Hier help ik je graag mee!

Een haat-liefde verhouding met eten.. Ben je veel met (gezonde) voeding bezig? Beheerst je gewicht je leven? Tel je constant calorieën? Ben je bang om te veel binnen te krijgen? Leg je jezelf strenge eet-regels op? Heb je spijt nadat je iets ongezond op hebt? Dan ben je niet de enige! Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat eten een obsessie wordt. Vanuit mijn eigen ervaring wil ik je helpen om hiervan af te komen.

Met mijn ervaring als vitaliteitscoach binnen het bedrijfsleven weet ik dat een gezonde leefstijl soms echt niet zo makkelijk is. Factoren zoals onregelmatige werktijden, een hoge werkdruk of tijdsgebrek kunnen een rol spelen, en zullen dan ook aan bod komen. Vitaliteit heeft niet alleen te maken met wat je eet of hoe vaak je beweegt, maar ook met hoe je je voelt. Daarom is het mijn doel om te zorgen dat jij weer lekker in je vel zit.