Nasi van bloemkoolrijst
Het is even wennen, maar bloemkool kan je ook verwerken in een nasigerecht. Bloemkoolnasi is een erg gezond gerecht door de grote hoeveelheid groenten. De rijst is in dit gerecht vervangen door gemalen bloemkool, waardoor het een koolhydraatarm gerecht is geworden. Probeer het eens!
Ingrediënten
- 1 bloemkool (ongeveer 1000 gram)
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 100 gram (1 bakje) taugé
- 1 teen knoflook
- 200 gram kipfilet
- Kruiden: ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnzaad, scheutje ketjap manis
- 4 eieren (1 per persoon)
- Optioneel: handje cashewnoten, gesnipperde lente-ui
Bereiding
Snijd de groenten en knoflook fijn en de kipfilet in stukjes. Verhit in een grote wok of koekenpan wat olie en bak de kipfilet rondom aan. Voeg de ui toe en fruit de ui tot deze glazig is. Doe ook de andere groenten en de knoflook erbij en bak deze een paar minuten mee. Snijd de bloemkool in grove stukken en vermaal deze in een keukenmachine tot fijne korreltjes zodat er een soort ‘rijst’ ontstaat, pas op dat je het niet te lang vermaalt. Roerbak (in een andere pan) de bloemkoolrijst in olie op hoog vuur zo’n 2 tot 4 minuten gaar, en breng de rijst op smaak met de kruiden en ketjap. Daarna kan de rijst bij de andere groenten en kip, roer alles goed door elkaar en proef of je het eventueel nog meer wilt kruiden. Bak van de eieren een omelet of roerei en serveer deze bij de bloemkoolnasi.
Tip!
Weinig tijd? Gebruik dan voorgesneden groenten (300-400 gram) en een nasikruidenmix (2 eetlepels). Ook vind je tegenwoordig in de meeste supermarkten al kant- en klare bloemkoolrijst.