Broccolisoep

recept Broccolisoep

Broccolisoep

Een gevulde soep kan prima als lunch, je krijgt hiermee gelijk veel groenten binnen. Deze soep hebben we simpel gehouden; met een paar ingrediënten heb je al een pan vol. Erg handig om in porties in te vriezen.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli, grof gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml bouillon (van 1 bouillonblokje)
  • Snufje peper

Bereiding

Verwarm wat olie in een hoge pan, fruit de fijngesneden ui en knoflook een paar minuten aan. Giet kokend water in de pan, doe het bouillonblokje erbij, en daarna de stukjes broccoli. Breng het geheel aan de kook en laat het ruim 5 minuten doorkoken of tot de broccoli zacht is. Dan kan alles gepureerd worden tot een glad mengsel. Maak op smaak met peper. Wil je een meer vullende soep? Kook dan een aardappel mee. Variatie: een (halve) prei, wat je gelijk met de ui in de pan doet.

Tip!

Pimp je soep met een theelepel pesto, snippers gerookte zalm of ham!

Een pot (verse) bouillon is extra lekker, in plaat van een blokje.