Gevulde paprika’s

recept gevulde paprika

Gevulde paprika’s

Snij je paprika niet in stukjes door een gerecht, maar maak er een culinaire creatie van!

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 3 eieren
  • Klein blikje linzen (150 gram)
  • 250 gram (1 bakje)champignons
  • halve courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 theelepels Italiaanse gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum, tijm
  • 2 eetlepels rode pesto
  • Optioneel; Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en de knoflook fijn, de champignon en courgette in kleine blokjes. Snijd de bovenkant van de paprika’s af, maak ze schoon en verwijder de steel. Dan heb je totaal 4 kommetjes van paprika om te vullen. Bak in wat olie de ui en de knoflook glazig, waarna de courgette en de champignons erbij kunnen. Voeg de uitgelekte linzen toe en breng het gehele mengsel op smaak met de kruiden, rode pesto en peper&zout. Vul de paprika’s met het mengsel, laat een beetje ruimte over voor het ei. Klop de eieren en giet deze als laatste over het mengsel heen. Sprenkel er een klein beetje zout over. Zet de paprika’s op een bakplaat en zet ze 40-50 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. De paprika’s zijn goed als ze een beetje zacht geworden zijn.

Tip!

Bestrooi de paprika’s na 10 minuten met een beetje geraspte kaas