Door er bonen in te doen zal het gerecht voedzamer zijn (zit je sneller ‘vol’). Houdt bijvoorbeeld 50-75 gram per persoon aan. Je krijgt hiermee de nodige koolhydraten binnen, dan hoef je er geen rijst bij te serveren.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de andere groenten in blokjes. Neem een redelijk diepe koekenpan/hapjespan en fruit de ui even aan in olijfolie. Daarna kunnen de knoflook, de paprika’s en de courgette erbij. Bak alles een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, en doe daarna alle kruiden erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen. Proef de saus tussendoor nog even en maak eventueel op smaak met zout & peper. Maak een kuiltje in de saus en breek hier het eerste ei in, dit herhaal je met de andere eieren. Dan kan de deksel op de pan zodat je eieren als het ware pocheren in de saus. Laat het nog 8 – 10 minuutjes op het vuur staan zodat het ei gaar is.
Door er bonen in te doen zal het gerecht voedzamer zijn (zit je sneller ‘vol’). Houdt bijvoorbeeld 50-75 gram per persoon aan. Je krijgt hiermee de nodige koolhydraten binnen, dan hoef je er geen rijst bij te serveren.
Van Heemstraweg West 11
5301 PA Zaltbommel
Zorgcentrum ’t Slot
Ridderhof 3 in Gameren
© 2025 Dietist & Leefstijl | Diëtist Anneke Ruiten-Kreling