Bestrooi de paprika’s na 10 minuten met een beetje geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en de knoflook fijn, de champignon en courgette in kleine blokjes. Snijd de bovenkant van de paprika’s af, maak ze schoon en verwijder de steel. Dan heb je totaal 4 kommetjes van paprika om te vullen. Bak in wat olie de ui en de knoflook glazig, waarna de courgette en de champignons erbij kunnen. Voeg de uitgelekte linzen toe en breng het gehele mengsel op smaak met de kruiden, rode pesto en peper&zout. Vul de paprika’s met het mengsel, laat een beetje ruimte over voor het ei. Klop de eieren en giet deze als laatste over het mengsel heen. Sprenkel er een klein beetje zout over. Zet de paprika’s op een bakplaat en zet ze 40-50 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. De paprika’s zijn goed als ze een beetje zacht geworden zijn.
Bestrooi de paprika’s na 10 minuten met een beetje geraspte kaas.
Van Heemstraweg West 11
5301 PA Zaltbommel
Zorgcentrum ’t Slot
Ridderhof 3 in Gameren
© 2025 Dietist & Leefstijl | Diëtist Anneke Ruiten-Kreling