Feestelijke chocolade bananencake
Bananencake, banaanbrood of banana-bread staat bekend als ‘gezond’ omdat je bananen gebruikt in plaats van suiker, olie in plaats van boter, en ander meel kan gebruiken zoals amandelmeel (voor degene die niet tegen tarwe kunnen). Deze variant is wat minder gezond geworden omdat ik er chocolade doorheen heb gedaan. Maar het moest dan ook een feestelijke variant worden!
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 4 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr cacao
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr pure chocolade
- 50 gr ongezouten noten, bijv. pecannoten
- 40 gr (kokos)olie
- Snufje zout
- Optioneel: voeg stukjes gedroogde cranberries aan het beslag toe
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht). Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag. Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder, de olie, en het zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm. Bak het in ongeveer 45 minuten af in de oven, controleer met een prikker of de cake gaar is.
Tip!
Laat de kids deze cake versieren met stukjes noten, amandelsnippers, druppels pindakaas (een keer wat anders), chocoladevlokken, kokosrasp, kortom; maak er iets feestelijks van!